An image

V = Vulnerability Management

An image


Vulnerability management


Een sterke cybersecurityomgeving begint met het creëren van inzicht. Een goed overzicht van uw IT-omgeving is dan ook van belang om een effectieve bescherming te kunnen organiseren. Een verouderde server kan een organisatie bijvoorbeeld in de problemen brengen. Maar er zijn meer vragen die belangrijk zijn voor een compleet overzicht van uw IT-omgeving. Zijn al uw apparaten up-to-date? Werken uw medewerkers op een eigen device? Voldoen deze devices aan de securitypolicy?


Vulnerability Management geeft u inzicht door middel van het scannen van uw omgeving op vulnerabilities (kwetsbaarheden). De omgeving wordt dan gescand op kwetsbaarheden die eventueel misbruikt zouden kunnen worden door kwaadwillenden. Door kwetsbaarheden op tijd te detecteren kunnen we met een gedegen plan werken aan het oplossen daarvan en het veiliger maken van uw IT-omgeving.


Vulnerability management bij Ultimum


Bij Ultimum waarborgen wij uw veiligheid door het aanbieden van verschillende (combineerbare) diensten. Wij bieden het hele spectrum van professionele cybersecuritydiensten aan op basis van het NIST Cybersecurity Framework. Hierin staat de mens centraal, gevolgd door processen en technologie. Meer weten over het NIST? Lees hier dan meer!


Om inbraak door cybercriminelen te voorkomen, analyseert Ultimum de zwaktes in uw systemen. Dit wordt gedaan door middel van diverse tests, Pentesting en Ethical Hacking. Zo leggen de experts van Ultimum de zwaktes bloot, waarna een stappenplan kan worden opgesteld. Voor een waterdicht ICT-landschap worden eerst technische maatregelen getroffen. Zo voorkomt u hacks, datalekken en andere veiligheidsincidenten. Vervolgens monitoren specialisten het systeem 24/7, vanuit ons CDC (Cyber Defence Centre), en wordt waar nodig ingegrepen.


Diensten van Ultimum


Voorkomen is beter dan genezen. Daarom hebben wij diverse Cybersecuritydiensten om de ICT-omgeving van uw organisatie optimaal te bewaken. U kunt onder andere bij ons terecht voor het volgende:


  • Vulnerability Scanner: Op dagelijkse basis scannen en monitoren we je ICT-omgeving op security risico’s en kwetsbaarheden.

  • Hacker Alert: Is er naast alle securitymaatregelen toch nog een hacker binnen gekomen in het netwerk, dan zorgt de Hacker Alert voor alarmering.

  • Security dashboard: Het Security dashboard geeft je inzicht in de resultaten van de vulnerability scanners, webscanners en Hacker Alert.

  • Pentest: Tijdens de test identificeren we kwetsbaarheden en benutten we deze, zodat we uw organisatie kunnen vertellen over de ernst van de risico’s en hoe deze verholpen kunnen worden.

  • RED Teaming: Meet en verbeter de digitale weerbaarheid van uw gehele organisatie vanuit een realistisch gesimuleerde aanval.

  • BLUE Teaming: Waar wordt aangevallen moet ook verdedigd worden. Het meten van uw defensieve kracht op aanvallen vanuit een realistisch gesimuleerde aanval.

  • Phishing as a Service: Met de dienst Phishing as a Service meten we periodieke security.

  • Social engineering: De fysieke test waarin wij bijvoorbeeld binnenloop acties doen gecombineerd met bellen.

  • Security Operations: Managed Security ondersteunt en ontzorgt uw organisatie tijdens de dagelijkse operatie van uw beveiligingsoplossingen. Onze diensten Support, Beheer en Bewaking zijn gebaseerd op ITIL en zijn ISO 9001,  ISO 20000, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Tel: +31 (0)88 118 98 44 of E-mail: sales@ultimum.nl. Of neem een kijkje op onze website: https://www.ultimum.nl/diensten/cybersecurity/

Bekijk ons YouTube kanaal voor meer educatieve video’s over uw cyberveiligheid en meld u aan voor onze nieuwsbrief voor meer content.


Kennismaken met Ultimum? 
Neem contact op via onderstaand formulier of bel met: +31 (0)88 118 98 20
Ultimum B.V. 2020 | Privacyverklaring Disclaimer | Responsible Disclosure |+31 (0)88 118 98 98