An image

S = SOC

An image


Security Operations Centre (SOC)

 
Door de digitalisering om ons heen heeft elk bedrijf tegenwoordig data die beschermd moet worden. Bedrijfsgegevens van hoge waarde worden beschermd doormiddel van firewalls, antivirussoftware en inbraakdetectie. Ze zijn dus veilig zult u denken? Maar helaas is dit niet zo.

Iedere dag worden er door hackers nieuwe kwetsbaarheden ontdekt in beveiligingssoftware. Dit leidt tot nieuwe aanvallen en bedreigingen van buitenaf. Hierbij moet u denken aan datalekken, malwareaanvallen, nieuwe hacks en ransomware aanvallen. Met software zoals antivirussoftware en firewalls wordt de kans op een aanval van buitenaf verkleind. Het biedt echter nooit 100% bescherming. Een SOC kan uw organisatie desgewenst preventief helpen bij het herkennen van een aanval.
 
Wat is een SOC?

 
Een Security Operations Centre (SOC) is ontwikkeld om zich te richten op de detectie van mogelijke bedreigingen binnen bedrijfsnetwerken. De detectie richt zich niet alleen op hackers en malware, maar ook tot medewerkers die, al dan niet bewust, opeens toegang krijgen tot vertrouwelijke informatie die niet voor hun ogen bestemd is.

Door het 24/7 monitoren van uw IT-omgeving, tilt u de IT-security naar een volgend niveau. Vanuit applicaties en apparaten wordt loginformatie verzameld en onderzocht op mogelijke securityaanvallen. Door correlatie van gegevens kan worden bepaald of er afgeweken wordt van de standaard en wordt u gealarmeerd over mogelijke aanvallen en worden deze onderschept.

 
Voordelen SOC 

Een SOC biedt meerdere voordelen voor de beveiliging van uw organisatie:  
  • Continue bewaking van uw ICT-omgeving  
  • AVG/GDPR Compliancy  
  • ISO 27001 Compliancy  
  • Continue grip op uw ICT-security 
  • Overzichtelijke rapportage

SOC van Ultimum 

Ultimum biedt met het SOC de oplossing waarbij uw ICT-omgeving continu bewaakt wordt. Het SOC bestaat uit 8 netwerkscanners, die continu in en om uw netwerk zoeken naar zwakke plekken in de netwerk- of webapplicatiebeveiliging. Deze kwetsbaarheden worden vervolgens in begrijpelijke taal gerapporteerd op uw persoonlijke dashboard, zodat u altijd de controle behoudt.
Mocht er ondanks alle vormen van beveiliging en scanning toch een cybercrimineel/hacker uw netwerk binnendringen, dan gaat het stille alarm af. Ons 24/7 opererende Security Operations Centre (SOC) identificeert en schakelt eventuele indringers of hackers vervolgens direct uit!
 

Bekijk ons YouTube kanaal voor meer educatieve video’s over uw cyberveiligheid en meld u aan voor onze nieuwsbrief voor meer content.


Kennismaken met Ultimum? 
Neem contact op via onderstaand formulier of bel met: +31 (0)88 118 98 20
Ultimum B.V. 2020 | Privacyverklaring Disclaimer | Responsible Disclosure |+31 (0)88 118 98 98