An image

R = Ransomware

An image


Wat is Ransomware?


Ransomware is een naam voor kwaadaardige software. De naam is afgeleid van het feit dat deze malware bestanden of zelfs uw hele computer vergrendelt/gijzelt. Als slachtoffer van Ransomware kunt u niet meer bij uw persoonlijke bestanden. Wanneer u uw computer opstart verschijnt er een melding in beeld dat er een geldbedrag betaald moet worden om weer toegang te krijgen tot uw bestanden. In veel gevallen van Ransomware wordt er gevraagd om te betalen met cryptomunten zoals Bitcoins. Maar wat betekent het wanneer uw organisatie te maken krijgt met een Ransomware aanval?

Ransomware aanvallen op bedrijven

In de eerste helft van 2020, groeide het aantal Ransomware aanvallen met 715% als gevolg van de COVID-19-pandemie en naar verwachting wordt in 2021 gemiddeld elke 11 seconden een bedrijf het slachtoffer van een Ransomware aanval.

Wanneer een Ransomware aanval gericht is op een organisatie, kunnen de processen binnen een organisatie ernstig onderbroken worden. Klanten kunnen geen bestellingen meer plaatsen, facturen worden niet betaald en uw belangrijkste bestanden zijn geblokkeerd. De aanvallers eisen een geldbedrag zodat u weer verder kunt met uw business. Betaalt u deze niet? Dan blijven uw bestanden geblokkeerd.

 
Helaas zorgt Ransomware vaak ook voor reputatieschade, bijvoorbeeld als zakelijke relaties en klanten horen dat uw netwerk is gegijzeld en zij zich daardoor zorgen gaan maken of hun gegevens misschien ook wel zijn buitgemaakt.


Whitepaper Ransomware


In onze whitepaper over Ransomware leest u meer over het aantal Ransomware aanvallen, de kosten van downtime en wat u als organisatie kunt doen om downtime te voorkomen.

Download onze whitepaper hier.

Of bekijk ons Cybersecurity journaal over Ransomware.

Bekijk ons YouTube kanaal voor meer educatieve video’s over uw cyberveiligheid en meld u aan voor onze nieuwsbrief voor meer content.


Kennismaken met Ultimum? 
Neem contact op via onderstaand formulier of bel met: +31 (0)88 118 98 20
Ultimum B.V. 2020 | Privacyverklaring Disclaimer | Responsible Disclosure |+31 (0)88 118 98 98