An image

N = NIST

An image

Wat is NIST?

NIST (National Institute of Standards and Technology) is een instelling die onder de Amerikaanse overheid valt. Het NIST zet zich in voor de standaardisatie in de wetenschap, een voorbeeld hiervan is het definiëren van eenheden.


Het NIST is in 1901 opgericht onder de naam National Bureau of Standards (NBS). In 1988 kreeg de instelling de naam NIST.


NIST Cybersecurity Framework


Het NIST focust zich dus op standaardisatie. Ook voor cybersecurity heeft het NIST een reeks richtlijnen opgesteld die bedrijven kunnen volgen om beter voorbereid te zijn tegen cyberaanvallen. Deze richtlijnen samen vormen het Cybersecurity Framework en zijn opgesteld op basis van 5 pijlers, namelijk: Identify, Protect, Detect, Respond en Recover.
  

Ultimum + NIST Cybersecurity Framework 

Wij bieden het hele spectrum van professionele cybersecuritydiensten aan op basis van het NIST Cybersecurity Framework. Hierin staat de mens centraal, gevolgd door processen en technologie.

-De mens


Zoals ook te lezen is in onze whitepaper “De zwakste schakel”, is een organisatie net zo kwetsbaar als de meest kwetsbare medewerker zelf. Daarom is het belang van cybersecurity awareness binnen uw organisatie niet te onderschatten en begint goede cybersecurity van binnenuit. Wij hebben een methodiek ontwikkeld die leidt tot het juiste veiligheidsbewustzijn bij medewerkers. Zo voorkomt u hacks, social engineering, datalekken en andere veiligheidsincidenten.


-Processen


Naast cybersecurity awareness bij de medewerkers, zijn processen ook belangrijk. Denk aan systemen die kritisch zijn voor uw organisatie, die worden door middel van Business Impact Assessments in kaart gebracht. Informatie Security Officers worden vaak ingeschakeld om daarbij de processen van informatiebeveiliging in kaart te brengen.


-Technologie


Als laatste kan technologie niet worden vergeten in het cybersecuritydomein. Het beveiligen van IT-Infrastructuren, netwerken en applicaties wordt gedaan in het Ultimum Cyber Defence Centre aan de hand van 24/7 monitoring en testen van uw cybersecurity. Dit zorgt ervoor dat uw organisatie te allen tijde inzicht heeft in wat er gebeurt in het netwerk, welk systeem kwaadaardig kan zijn en welke ‘hack’ eraan zou kunnen komen.

Door het Cybersecurity Framework te combineren met de laatste methodieken in het cybersecuritydomein, worden gevaren en risico’s voor de organisatie zo spoedig mogelijk vooraf opgespoord en worden waar nodig problemen opgelost.

Bekijk ons YouTube kanaal voor meer educatieve video’s over uw cyberveiligheid en meld u aan voor onze nieuwsbrief voor meer content.

Bent u benieuwd naar uw cyberveiligheid of geïnteresseerd in meer van onze diensten? Neem een kijkje op onze website, of bel of mail ons: +31 (0)88 118 98 20 / sales@ultimum.nl 

Kennismaken met Ultimum? 
Neem contact op via onderstaand formulier of bel met: +31 (0)88 118 98 20
Ultimum B.V. 2020 | Privacyverklaring Disclaimer | Responsible Disclosure |+31 (0)88 118 98 98