An image

I = Internet of Things

Wat is een ethisch hacker

Wat is het Internet of Things?

De wereld digitaliseert steeds meer. Naast de communicatie tussen de mensen die verbonden zijn met het internet, zijn ook steeds meer “dingen” om ons heen met elkaar verbonden via het internet. Auto’s, printers, koelkasten, wasmachines en zelfs hele gebouwen zijn verbonden met het internet. Door het gebruik van hardware zoals sensoren kunnen deze “dingen” communiceren met elkaar, gebruikers en andere verbonden partijen.

 
Kort samengevat is het Internet of Things dus een verzameling van alle apparaten die via een internetverbinding in contact staan met andere apparaten of systemen. Deze apparaten produceren grote hoeveelheden data. Deze data is erg nuttig voor organisaties. Zo kan de data bijvoorbeeld inzicht geven in het huidige gebruik, proces, klantervaringen en zelfs voorspellende inzichten voor in de toekomst.

Apparaten kunnen niet alleen met gebruikers communiceren maar ook met elkaar, dit noemt men M2M-communicatie (machine-to-machine). Zo kunnen machines zichzelf updaten naar de nieuwste versie, rapportages opstellen en onderhoudsmeldingen weergeven.

 
Het IoT groeit razendsnel, mede omdat wij als mens steeds meer online doen. Fotolijstjes worden digitaal, smartwatches zijn steeds populairder en veiligheidssystemen zoals bijvoorbeeld seismografen worden steeds meer gebruikt.

Wat betekent het IoT voor uw bedrijf?

 
Het IoT levert grote voordelen op voor bedrijven, zo mogelijk ook voor uw bedrijf. Er wordt enorm veel data gegenereerd binnen uw organisatie, denk aan klantcontacten, voorraadbeheer, productie- en inkoopgegevens. Deze data is goud waard en kan zorgen voor nieuwe klantinzichten en procesverbeteringen binnen uw bedrijf. Zo kunt u met het IoT nieuwe businessinzichten krijgen en verbetering snel implementeren.

Met een CRM-systeem zoals Microsoft Dynamics 365 kunt u al uw apparaten met elkaar verbinden en heeft u al uw bedrijfsgegevens compleet in één overzichtelijk systeem. Hierbij moet u denken aan uw boekhouding, CRM, inkoop, verkoop, productie, service, voorraadbeheer en klantenbestand in één. Microsoft Dynamics is een alles-in-één-bedrijfsoplossing voor het beheren van uw kostbare gegevens. Zo kunt u sturen vanuit data en altijd de juiste beslissing nemen!

 
Meer weten over Microsoft Dynamics 365 neem dan contact op met onze Business Consultant Microsoft Richard ten Katen: +31 6 31 04 50 35. Of neem een kijkje op onze website: Dynamics365  


Hier hebben wij voor u een aantal voordelen van het Internet of Things beschreven:
 
1. Verbeterde productiviteit dankzij automatisering van processen

2. Minder afval door slimmer voorraadbeheer


3. Minder tijdverspilling vanwege defecte apparatuur

4. Kostenbesparingen en milieuvoordelen door lager energieverbruik


5. Efficiëntere productie door realtime diagnose

6. Betere klantervaring en klantenservice doordat problemen worden voorkomen en proactief wordt gereageerd

7. Hogere winstgevendheid

8. Beter onderbouwde strategische besluitvorming
 

Wat betekent IoT voor cybercriminelen? 

Het is mooi wanneer alles is verbonden met het internet en gegevens in de cloud worden opgeslagen. Dit maakt het werk natuurlijk een stuk makkelijker. Maar alles wat aan het internet gekoppeld is kan ook gehackt worden. Daarom hebben wij voor u wat tips op een rijtje gezet om er voor te zorgen dat u al die data ook goed kunt beveiligen.

 1. Verander het standaard wachtwoord!

  Met meegeleverde wachtwoord van een apparaat is vaak zwak. Zorg dus voor een sterk wachtwoord en verander de standaard gebruikersnaam van uw apparaten. Meer weten over wachtwoordbeheer? Bekijk hier onze educatieve video: Wachtwoordbeheer
 
 1. Blijf up-to-date

  Zorg dat uw slimme apparaten altijd over de laatste updates beschikken, zo worden eventuele toegangswegen voor hackers gedicht. 
 
 1. Veilig en vertrouwd wifi-netwerk

  Verbind uw digitale apparaten alleen met een beveiligd en vertrouwd wifi-netwerk. Weten hoe veilig uw wifi-netwerk is? Neem contact met ons op om te weten wat de mogelijkheden zijn: +31 (0)88 118 98 20 / sales@ultimum.nl of neem een kijkje op onze website: www.ultimum.nl 
 
 1. Zorg dat uw personeel up-to-date is

  Niet alleen apparaten zijn te hacken, mensen ook. Zorg daarom dat al uw personeel goed opgeleid is op het gebied van cybersecurity. Dit kunt uw bijvoorbeeld doen door een security awareness training van Ultimum. Bekijk hier onze educatieve video: Security Awareness Training
 
 1. Sluit uw apparaten goed af  

  Sluit digitale apparaten altijd af na gebruik (en sluit bijvoorbeeld altijd uw laptop). Hiermee voorkomt u dat cybercriminelen toegang kunnen krijgen tot uw gegevens of bijvoorbeeld een microfoon of camera.

Bekijk ons YouTube kanaal voor meer educatieve video’s over uw cyberveiligheid en meld u aan voor onze nieuwsbrief voor meer content.


Bent u benieuwd naar uw cyberveiligheid of geïnteresseerd in meer van onze diensten? Neem een kijkje op onze website, of bel of mail ons: +31 (0)88 118 98 20/ sales@ultimum.nl

Kennismaken met Ultimum? 
Neem contact op via onderstaand formulier of bel met: +31 (0)88 118 98 20
Ultimum B.V. 2020 | Privacyverklaring Disclaimer | Responsible Disclosure |+31 (0)88 118 98 98