An image

F = Firewall

Wat is een ethisch hacker

In de cybersecuritywereld is firewall een term die veel gebruikt wordt. Bij het gebruik van een computer, of dit nou thuis is of op kantoor, heeft u vaak bewust of onbewust te maken met een firewall. Maar wat is het nou precies en hoe beveiligt het uw computer?

Wanneer u pc’s verbindt met IT-systemen of het internet, stuurt en ontvangt uw pc-gegevens. Een firewall moet u zien als een online portier, deze portier beoordeelt het internetverkeer en filtert wat er wel of niet veilig genoeg is om uw netwerk binnen te mogen. Firewalls kunnen zowel uit hardware als software bestaan. Vaak zitten dit soort Firewalls al verwerkt in een router, ook zijn deze nog los te koop.


Software firewalls zijn ook los te verkrijgen, veel mensen gebruiken een geïntrigeerde firewall, deze zit vaak ingebouwd in een antivirusprogramma of besturingssysteem (zoals Windows)


Firewalls zijn van groot belang om gevaarlijk of frauduleus verkeer tegen te houden. Zo blokkeren ze programma’s voor toegang tot internet als deze te riskant wordt geacht. IT-afdelingen van bedrijven geven prioriteit aan firewall-installatie als basisactie voor hun cybersecurity.


Helaas is een firewall alleen niet voldoende om uw PC en netwerk volledig te beschermen.


Weten hoe veilig uw bedrijfsnetwerk is? Laat een pentest uitvoeren door Ultimum. Weten hoe veilig uw website is? Doe gratis de Ultimum Quickscan 

 
Bekijk ons YouTube kanaal voor meer educatieve video’s over uw cyberveiligheid en meld u aan voor onze nieuwsbrief voor meer content.


Bent u benieuwd naar uw cyberveiligheid of geïnteresseerd in meer van onze diensten? Neem een kijkje op onze website, of bel of mail ons: +31 (0)88 118 98 20/ sales@ultimum.nl


Kennismaken met Ultimum? 
Neem contact op via onderstaand formulier of bel met: +31 (0)88 118 98 20
Ultimum B.V. 2020 | Privacyverklaring Disclaimer | Responsible Disclosure |+31 (0)88 118 98 98